Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2023

Bölümümüz Öğretim Üyesi Dr. Esra TANİ YILDIZ Erasmus+ Staff Mobility kapsamında Polonya'ya gitti.

Yeni Medya ve Gazateceilik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Esra TANİ YILDIZ, Polonya'daki Akademia Łomżyńska üniversitesinde Erasmus+ Staff Mobility programına katıldı. Program kapsamında 15 katılımcının kabul aldığı üniversitede 5 gün süren etkinlikler kapsamında üniversitenin tüm programları detaylı bir şekilde anlatıldı ve tüm uygulama birimleri ciddi bir hazırlıkla birimlerinin tanıtımlarını yaptılar. Rektör Prof. Dariusz Surowik program başlangıcından sonuna kadar programa destek verdi. Rektör ve dekanlar birimlerinin güçlü yanlarını sundular. Zengin sosyal programlar aracılığıyla da Lomza şehrinin önemli destinasyonlarına ziyaretler gerçekleştirilip şehrin tarihi, kültürü ve değerleri anlatıldı ve Polonya mutfağının ünlü yemekleri yapıldı.

Program kapsamında ayrıca Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinin, Bandırma Kentinin ve Bölümümüzün güçlü yönlerinden bahsedildi. Programda üniversitemizin bu olumlu potansiyelinden ve tanıtım videosundan katılımcılar oldukça etkilendi. Daha sonra etkinlikler sırasında kurulan networkler sayesinde etkinliğin yer aldığı Polonya yanında Arnavutluk, Gürcistan ve Kırgızistan ile prensipte anlaşıldı. Daha sonra ilgili 4 üniversitenin Erasmus Ofisleri ile üniversitemizin Dış İlişkiler Koordinatörü ile bağlantı kuruldu. Üniversitemizin ve yaşadığımız kentin uluslararası arenada tanıtılması açısından son derece önemli olan Erasmus+ hareketliliklerine katılımın ve uluslararası anlaşmalar yapılmasının öğrencilerimize ve personelimize yapacağı katkıların önemine istinaden gelecekte yeni katılımların olmasını temenni eder, öğretim üyemize de başarılar dileriz.