Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2023

Twitter ve Dezenformasyon Etkinliği Düzenlendi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğrenci Yaşam Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte; Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Alpaslan Serel, öğretim üyeleri ve öğrencileri katılım sağladı.  Etkinlikte konuşan Doç. Dr. Ahmet Güven Dezenformasyon ve Post-Truth, Doç. Dr. Erdem Bağcı Finansal Okuryazarlığın Boyutları konusunu ele aldı. Doç. Dr. Mehmet Sinan Tam danışmanlığında TÜBİTAK 2209 kategorisinde projeleri onaylanan Serap Bereketoğlu ve Nazan Şanlı Twitter ve Dezenformasyon konusunda proje süresince elde ettikleri bulguları dinleyicilerle paylaştı.

Dezenformasyon, son yıllarda sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte önemli bir sorun haline geldi. Yanlış bilgilerin, eksik haberlerin ve manüpülatif içeriklerin yayılması, toplumu olumsuz etkileyebilir ve birtakım davranışsal zararlara yol açabilir. Bu nedenle, dezenformasyonu doğru bir şekilde tanımak, yayılmasını engellemek ve sosyal medyanın olumsuz etkilerine karşı önlemlerin alınması hayati derecede öneme sahip. Bu perspektiften hareketle yapılan projede; Bereketoğlu ve Şanlı dezenformasyonun nedenleri, sonuçları, etkileri ve olası çözüm önerilerini ekonomi özelinde hazırladıkları projeleri neticesinde dinleyicilerle buluşturdu.