Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2024

Dr. Öğr. Üyesi Ahmed Yusuf SARIHAN Erasmus+ Personel Hareketliliğinden Yararlandı.

Dünya'nın ilk yüz üniversitesinden birisi olma özelliği taşıyan Belçika'nın Gent Üniversitesi'nde düzenlenen Erasmus+ Staff Week etkinliğinde bölümümüzden Dr. Öğr. Üyesi Ahmed Yusuf SARIHAN da görev aldı. 22 - 26 Nisan 2024 tarihlerinde düzenlenen etkinlikte bilimsel bilginin yaratımında kütüphanelerin rolü üzerine yaklaşık on oturum gerçekleştirildi. Bibliyometrik ve Altmetrik konularının da ele alındığı haftada öğretim üyemiz bilimsel bilginin sanallaşması üzerine bir sunum yaptı. Etkinlikte ayrıca bilimsel bilginin tarihi ve yönetimi ile bilimsel araştırmalarda kullanılan verinin güvenliği üzerine bilgilendirme seminerlerine ek olarak bilgi okuryazarlığı tartışmaları da yürütüldü.