Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2024

Gösterim: 15

Öğrencilerimizin Google Solution Challenge'ta Büyük Başarısı

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğrencilerimiz Enes Yılmaz ve Mehmet Yalaz'ın da yer aldığı bir proje, uluslararası alanda önemli bir başarı elde etmiştir. Öğrencilerimiz, Google Solution Challenge yarışması kapsamında, deprem ve doğal afet gibi insani krizlerde toplanan bağışların ihtiyaç sahiplerine daha etkin bir şekilde ulaşmasını sağlamak amacıyla "Helping Hand" isimli mobil uygulama geliştirmişlerdir.

Yarışmaya katılan 3000'den fazla proje arasında ilk 100'e giren takımlar arasında yer alan öğrencilerimiz, bu başarılarıyla Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi ile birlikte Türkiye'den bu başarıya ulaşan üç üniversite ekibinden biri olmuşlardır.

Öğrencilerimizin geliştirdiği "Helping Hand" uygulaması, ihtiyaç sahiplerinin bağışları harita üzerinden takip edebilmelerini ve derneklerle iletişime geçerek ihtiyaç duydukları ürünlere kolayca erişebilmelerini sağlamaktadır.

Projeyi geliştiren Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğrencilerimiz Enes Yılmaz ve Mehmet Yalaz ile Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz Baturalp Özmen ve Beyza Atay’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Helping Hand tanıtım videosuna buradan ulaşabilirsiniz.