Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2024

Coşkun Aral Öğrenci Yaşam Merkezinde

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde savaş muhabiri, fotoğrafçı ve belgesel film yapımcısı Coşkun Aral Öğrenci Yaşam Merkezine konuk oldu.

Medya ve İletişim Topluluğumuz tarafından yapılan "Savaş Muhabirliği ve Kriz Dönemlerinde Gazetecilik" konulu konferansa konuşmacı olarak  Coşkun Aral katıldı. Etkinlik, Şehit Mehmet Günenç Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Berat Deniz Mazlum’un konuşmasıyla başladı. Mazlum konuşmasında Harabi’nin “Barış için çok sayıda akıllı insana gerek vardır ancak savaş için tek bir aptal yeterlidir.” sözünü hatırlatarak, savaşlarda önemli rol üstlenen savaş muhabirlerinin görev ve sorumluluklarına vurgu yaptı.  Ardından söz alan Aral, doğduğu yıllardan meslek seçimine kadar olan süreçlerden bahsetti.  Aral, görev esnasında gerçekleştirmiş olduğu önemli faaliyetlerden ve aklına gelen önemli olaylardan bahsederek öğrencilere sözü bıraktı. Katılım sağlayan öğrenciler ve gazeteciler Coşkun Aral’a hem kendisi, hem de mesleği ile ilgili sorular yöneltti. Aral verdiği cevaplarda  fotoğrafçılık mesleğini icra edecek olan öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Etkinlik, Öğretim Görevlisi Dr. Yakup Toktay’ın Coşkun Aral’a çiçek ve plaket takdim etmesi ile sona erdi.