Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2023

Gösterim: 282

Öğrenci Yaşam Merkezinde Belgesel Gösterimi

Öğrenci Yaşam Merkezi konferans salonunda, bölümümüz ve Kadın Aile ve Toplum Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezimiz (BANÜ-KAT) tarafından “Zordur Köyde Kadın Olmak” adlı belgesel gösterimi yapıldı. Belgeselin hazırlanmasına Bandırma Ticaret Borsası tarafından da katkıda bulunuldu.

Hem prodüksiyon hem de post-prodüksiyon aşamasına öğrencilerimizin katkıda bulunduğu, kırsalda yaşayan kadınların yaşamlarına dikkat çekmeyi amaçlayan belgesel gösterimine Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir de katıldı. Programda konuşma yapan Rektörümüz, Cumhuriyetin 100. Yılını kutlamaya hazırlandığımız bugünlere gelmemizde kadınların büyük rollerinin olduğuna dikkat çekerek, hocalarının rehberliğinde  öğrencilerimizin katkılarıyla  hazırlanan bu anlamlı belgeselin hazırlanmasında emeği geçen herkesi tebrik etti. Özdemir, ayrıca, TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda ödül alan öğrencilerimizi de tebrik ederek almış oldukları ödülleri bir kez de etkinlik esnasında kendilerine takdim etti. 


Büyük ilgi gören belgesel gösterimine Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Celalettin Yanık, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. İsmail Şahin, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Serap Palaz Çakır, Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Ahmet Güven, öğretim üyelerimiz, öğrencilerimiz ve konuklar katıldı.

Programda, Kadın Aile ve Toplum Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-KAT) Müdürümüz Prof. Dr. Aybeniz Akdeniz Ar ve  belgeselin yönetmeni Öğr. Gör. Dr. Yakup Toktay da birer konuşma gerçekleştirdiler.

Büyük bir beğeni ile izlenen belgesel gösterimi programı, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.