Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2022

Öğretim Üyemiz Ahmet Güven'in Yeni Kitabı Yayımlandı.

Yeni Medya ve İletişim Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Güven editörlüğünde "Youtube Türkiye'de Kültür Siyaset ve Tüketim-2" başlıklı kitap Kriter Yayınevi tarafından yayınlandı. Bölüm hocalarımızdan Dr. Orhan Duman ve Dr. İpek Tok, Gönen Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Fatih Şahin ve Bandırma Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Sertaç Ercan'ın da bölüm yazarı olarak katkı sunduğu kitap, dijitalleşen dünyanın önemli sosyal medya platformlarından olan Youtube'un farklı cephelerini ele alıyor. Birincisi geçtiğimiz yıl yayınlanan kitabın devamı niteliğindeki bu eser, hem ele alınan disiplinler arası özgün konular hem de kullanılan farklı yöntemler açısından iletişim literatüründe yer edinmeyi hedefliyor.

(Arka kapak yazısından)

"Youtube’da dini cemaatler ve tarikatlar, Youtube videolarında militarizm, toplumsal cinsiyet ve kadın Youtuberlar, Youtube’da siyasal katılım ve İstanbul yerel seçimleri, uluslararası medya ve +90 Youtube kanalı, Youtube gazeteciliği, Youtube’da içerik pazarlaması, Youtube’a taşınan emlak sektörü ve girişimcilik ekseninde Youtuberlık değerlendirmelerinin yer aldığı “Youtube Türkiye’de Kültür Siyaset ve Tüketim-2” isimli çalışmamızın akademiye katkı sunmasını temenni etmekteyiz."