Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2022

Gösterim: 1045

LODER ve Üniversitemiz İş Birliği ile 10. Lojistik Eğitim Standartları Çalıştayı Düzenlendi

Lojistik Derneği (LODER) tarafından her yıl farklı bir üniversitede yapılan Lojistik Eğitim Standartları Çalıştayının onuncusu bu yıl, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümümüz iş birliği ile Üniversitemizde gerçekleştirildi. 14-15 Mayıs tarihlerinde Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonumuzda gerçekleşen çalıştaya Rektör Yardımcımız ve Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Hatice Aydın, çalıştayın ana sponsoru olan Eti Maden İşletmeleri yöneticileri, sponsorluk desteği sağlayan Kale Nakliyat ve Kıta Lojistik yöneticileri, Lojistik Derneği yöneticileri, Lojistik Eğitim Standartları (LES) üyeleri akademisyen ve sektör temsilcileri, UTL bölümü akademisyenlerimiz katılım gösterdi.

14 Mayıs Cumartesi günü Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Hatice Aydın’ın düzenleme kurulu başkanı olarak açılış konuşmasıyla başlayan çalıştay, Rektör Yardımcımız ve çalıştay eş başkanımız Prof. Dr. Alpaslan Serel tarafından “UTL Bölümü Genel Durum Değerlendirmesi” üzerine gerçekleştirdiği konuşması ve Maltepe Üniversitesi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölüm Başkanı, aynı zamanda Lojistik Derneği (LODER) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş tarafından gerçekleştirilen “Lojistik Kavramı ve LODER Tanıtımı” konuşması ile devam etti.  Son olarak Etimaden Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özgür SAÇ tarafından “Pandemi Sürecinin Dış Ticaret ve Lojistiğe Etkileri” konulu Ana Sponsor konuşması yapıldı.

Konuşmaların ardından Doç Dr. Fulya Taşel tarafından “ UTL Bölümleri için Akreditasyon Faaliyetleri” ve Dr. Kayıhan Ö. Turan tarafından ise “Les Güncel Durumu” konusunda sunumlar yapıldı. Sunumlardan sonra plaket takdimi ve eğitimcinin eğitimi sertifikalarının dağıtımına, sonrasında ise oturumlara geçildi. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel başkanlığında, “Bandırma Lojistik Sektörünün Değerlendirilmesi” başlıklı ilk oturumun ardından UTL Başkanımız Doç. Dr. Hatice Aydın başkanlığında gerçekleştirilen “Bandırma Lojistik Eğitiminin Değerlendirilmesi ve Beklentiler” konulu ikinci oturuma geçildi.  İlk oturumda yerelden Bandırma Ticaret Odası ve Bandırma Liman Başkanlığı temsilcilerine ve yan sponsorlarımıza yer verildi. İkinci oturumda ise lojistik eğitimi konusunda faaliyetleri ile ön plana çıkan UND ve UTİKAD gibi iki önemli derneğin üyelerine, mezun çalışan ve eğitimi devam eden öğrenciye yer verilerek eğitimin farklı bakış açıları ile çok yönlü tartışıldığı bir oturum gerçekleştirildi.  “Eğitim Teknikleri ve Uygulamaları” başlıklı üçüncü oturumda UTL Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Selva Staub tarafından ‘Eğitimde Oyunlaştırma Tekniği’ ve Dr. Öğr. Üyesi İlknur Tanrıverdi tarafından ‘Lojistik Eğitiminde Sektör Uygulamaları’ sunumları gerçekleştirildi. Söz konusu uygulamalar,  sonraki çalıştaylar için de kazanımlar sağladı. Çalıştayın ilk gün programı Kale Nakliyat Demiryolu Terminali’ne düzenlenen teknik gezi ve akşam yemeğiyle son buldu.

15 Mayıs Pazar günü “Akreditasyon Sürecinin Değerlendirilmesi”, “Lisansüstü Eğitim Programlarının Değerlendirilmesi” ve “Referans Ders Program/Planlarının Gözden Geçirilmesi, Kitap Yazım Süreci ve Değerlendirmesi” başlıklarıyla üç oturum gerçekleştirildi. Oturumlardan sonra eğitimde önemli role sahip mekânlardan biri olması nedeni ile Prof. Dr. Sabahattin Zaim Kütüphanesi konuklar tarafından ziyaret edildi. 10. Lojistik Eğitim Standartları Çalıştayı, bir sonraki çalıştay ve eğitimcinin eğitimi programının planlanması, istek ve dilekler bölümüyle sona erdi.