Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2022

Gösterim: 257

Dış Ticaret ve Lojistik Uygulama ve Araştırma Merkezimiz Tarafından "Bandırma Lojistik Zirvesi" Düzenlendi

Üniversitemiz Dış Ticaret ve Lojistik Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-DTLM) tarafından ulusal ve bölgesel çok sayıda katılımcının yer aldığı "Bandırma Lojistik Zirvesi" başarıyla düzenlendi. Zirve, 12 Kasım Cuma günü saat 10.00’da Bandırma Grand Asya Otel'de gerçekleşen açılış programıyla başladı. Zirve Düzenleme Kurulu Başkanı Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel’in açılış konuşmasını yaptığı zirvede daha sonra Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir bir konuşma gerçekleştirdi. Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir yaptığı konuşmasında, “Pandemiden dolayı temel ihtiyaçların ulaşımının ne kadar önemli olduğuna şahit olduk. Pandemi sürecinde hastalığı durdurmak üzere her yerde olduğu gibi ülkemizde de pek çok meslek grubunda kapanmaya gidilmiş, ancak böyle bir ortamda sağlık sektörüyle birlikte devam eden ender sektörlerden biri lojistik sektörü olmuştur. Covid-19 lojistik sektörünün önemini çok net bir şekilde ortaya koymuştur. Üniversitemizde Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümümüz var ve alanında kalifiye iş gücü yetiştirmek için faaliyetlerini sürdürmektedir.  Yine Dış Ticaret ve Lojistik Uygulama ve Araştırma Merkezimiz de bu konuda önemli çalışmalar yapmaktadır. Genç ve dinamik bir Üniversite olarak bir yandan akademik çalışmalara, bir yandan da akademisyenleri ve sektörün önemli isimlerini bir araya getiren bu tarz faydalı etkinliklere ağırlık veriyoruz. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel başta olmak üzere Bandırma Lojistik Zirvesi’nin düzenlenmesinde emeği olan tüm akademisyenlerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in ardından Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun da yaptığı konuşmasında, “Bandırma Yunan mitolojisinde bile olan bir şehir, güvenli liman anlamına geliyor. Liman olması şehrin gelişmesi açısından çok önemli. Lokasyon olarak önemli bir yerdeyiz. Ben Üniversitemizin şehrimize çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ile pek çok iş birliği anlaşması yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Bandırma Lojistik Zirvesi’nin de bölgemiz ve ülkemiz için öneminin farkındayız. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Açılış programının son konuşması Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal tarafından gerçekleştirildi. Aksakal, “Lojistik kavramı her gün hayatımıza daha çok giriyor. Bu kavramın öneminin tam olarak hissedilebileceği bir lokasyonda bulunuyoruz. Üniversitemizin yaptığı faaliyetler sektör temsilcilerine ne kadar iyi aktarılabilirse o kadar katkı sunar. Üniversitemizin sadece bugünkü zirve açısından değil, her anlamda sunacağı bütün katkılarla önemli. Bu tarz önemli organizasyonların yapılmasını sağlayan Üniversitemize ve sektör yöneticilerine çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Ulaştırma ve Lojistik Daire Başkanı Serdar Çatakçı açılış sunumunu gerçekleştirdi. Çatakçı ülkemizin kara, deniz, hava ve demir yolu ulaşımına dair sayısal veriler paylaştığı, şehir içi ulaşımına dair modernizasyon çalışmalarına yer verdiği ve görsel ögelerle destekleyerek yapmış olduğu sunumunda, “Ülkemiz lokasyon anlamında çok güzel bir konumda. Kilit bir bölgede yer almakta.  Şu anda ülke olarak karayolu odaklı bir ulaştırma stratejimiz var. Ancak bunu değiştireceğiz ve yeni kalkınma planında revize edeceğiz. Deniz yolunda etkinliğimizi arttırmak, demiryolunda ise altyapı ve modernizasyon çalışmaları yapılması çok önemli. Bu çalışmalara ağırlık vereceğiz.” dedi.

Zirve programına Arkas Lojistik İcra Kurulu Başkanı ve CEO’su Onur Göçmez, UND Yönetim Kurulu Üyesi Ersan Keleş ve UTİKAD Üniversiteler Odak Grubu Koordinatörü Yüksel Kahraman da keynote konuşmacısı olarak katıldı. Lojistik sektörü ve sektörün pandemi sürecindeki yükselişi üzerine detaylı bilgiler paylaşan konuşmacılar, özellikle “yeşil lojistik” kavramı üzerinde durdular ve bu konudaki çalışmaları ile ilgili paylaşımda bulundular. 

İki gün süren zirvede cuma günkü program “Bandırma’nın Lojistik Açısından Önemi ve Gelecek Perspektifi” ve “Lojistik Mesleği ve Eğitimi” konulu oturumlarla devam etti. Cumartesi günkü programda ise “Yeni Nesil Lojistik Uygulamaları ve Dijitalleşme: Konteyner Taşımacılığı Örneği”, “Türkiye’de Limancılık Sektörünün Gelişimi ve Sektörel Uygulamalar”, “Lojistikte Güncel Sorunlar ve Çözüm Önerileri” ve “Covid-19 Sonrası Tedarik Zinciri Yönetimi” başlıklı oturumlar yüz yüze olarak gerçekleştirildi.


Fotoğraflar