Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2023

Gösterim: 210

18 Mayıs Uluslararası Denizci Kadınlar Günü, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği’nin (DEFMED) Hyatt Regency İzmir’de Düzenlediği, Denizin İncileri Etkinliği ile Kutlandı.

18 MAYIS ULUSLARARASI DENİZCİ KADINLAR GÜNÜ, DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ’NİN (DEFMED) HYATT REGENCY İZMİR’DE DÜZENLEDİĞİ DENİZİN İNCİLERİ ETKİNLİĞİ İLE KUTLANDI.
Geceye, Kıyı Emniyeti İzmir Bölge Müdürü Pelin Devrim, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Barış Dillioğlu ile İzmir ve Aliağa Şubesi Yöneticileri, İzmir Deniz Nakliyecileri Derneği Başkanı Şükriye Vardar, STK Yöneticileri, Denizcilik ve Lojistik Bölümlerinden akademisyenler, 25.05.2023 09:33 DENİZİN İNCİLERİ, ULUSLARARASI DENİZCİ KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI - Türk Deniz Medya https://turkdeniz.com/denizin-incileri-uluslararasi-denizci-kadinlar-gununu-kutladi 2/7 Sponsor firma yetkilileri ve çoğunluğu kadınlardan oluşan 250’ye yakın sektör temsilcisi katılım sağladı.  KADINLAR DEPREMİ YAŞAMAYA DEVAM EDİYOR Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Selva Staub, konuşmasında, deprem bölgesinde üç kadının hikayesini aktardı. Deprem bölgesindeki kadınların acılarının çok daha fazla olduğunu belirten Staub, “Kadınlarımızın ne hissettiğini hissetmeliyiz. Biz unutmuş olabiliriz ama onlar depremin üzerinden 91 gün geçmesine rağmen hala depremi yaşıyorlar. O kadınları kalbimizde hissedersek, onlara pozitif enerjiyi mutlaka hissedeceklerdir” dedi. Medlog Mersin ve İskenderun Yöneticisi Ecem Evcimen, deprem bölgesinde tüm çalışanların depremin ilk anlarından itibaren yardım çalışmalarına katıldığını, kadın çalışanların varlığının kendilerine büyük güç verdiğini söyledi. Evcimen, “Kadınlar, deprem sırasındaki dağınıklığı ve 25.05.2023 09:33 DENİZİN İNCİLERİ, ULUSLARARASI DENİZCİ KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI - Türk Deniz Medya https://turkdeniz.com/denizin-incileri-uluslararasi-denizci-kadinlar-gununu-kutladi 3/7 kaosu, sanki evlerini düzenler gibi düzenlediler. Bölgedeki konteyner kentleri mümkün olduğunca konforlu hale getirmeye çalıştık. Kendileri de depremzede olmalarına rağmen kadın çalışanlarımız bölgeye gelen yardım malzemelerinin dağıtımında cansiperane şekilde çalıştılar” diye konuştu.


Fotoğraflar