Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2019

Mavi Serüven -1

Genç Türkiye Topluluğu Üyesi Öğrencilerimiz “Mavi Serüven” Projesini Hayata Geçirdi

Üniversitemiz Genç Türkiye Topluluğu üyesi Denizcilik Fakültesi ve Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi öğrencilerinden oluşan 20 kişilik bir ekip, 1-3 Nisan tarihleri arasında teorikte aldıkları eğitimi uygulamada görüp pekiştirmek adına düzenledikleri “Mavi Serüven” projesini gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen proje, Türkiye’de iki fakültenin katıldığı ve ulusal çapta ilk proje olma özelliği taşımaktadır. Üniversitemiz Denizcilik İşletmeleri Yönetimi ile Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü öğrencilerimiz tarafından oluşturulan ve üç gün boyunca devam eden projenin birinci gününde; Autoport, Limaş, Kocaeli Deniz Ticaret Odası, Ceva Lojistik, ikinci gününde; Safiport, DP World ve Yilport’a, üçüncü gününde ise Maersk, Ekol Lojistik, Marport, Kumport’a gezi düzenlendi.

“Mavi Serüven” projesi Türkiye'de teknik gezi anlamında gün ve maliyet açısından ilgili fakülteler ile kıyaslandığında en büyük projedir ve ilk kez bir projede altıdan fazla gezi gerçekleştirilmiştir.

Geleneksel olarak düzenlenecek olan gezinin ikinci rotası ise Akdeniz olacaktır.

Fotoğraflar için tıklayınız.