Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2022

Gösterim: 503

Lojistik Laboratuvarı

Bilgi sistemlerinin pek çok sektörde olduğu gibi lojistik sektöründe de kullanımının yaygınlaşması, sektördeki iş yapma biçimlerini değiştirmiş ve süreçlerin işleyişini büyük oranda kolaylaştırmıştır. Lojistik sektörünün karmaşık yapısı düşünüldüğünde bilişim sistemlerinin sektör ihtiyaçlarına göre tasarlanıp uygulamaya konulması, bu sektörde de verimliliği ve etkinliği arttırmaktadır. Lojistik sektöründe faaliyetlerin zamanında ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirilmesi ve takibinin yapılması, bilişim sistemlerinin kullanımı ile daha da kolaylaşmaktadır. Sektörde yaygın olarak kullanılan bilgisayar programlarının, üniversite bünyesinde bulunan laboratuvarlarda da bulunması çağın gerektirdiği mesleki yeterliliği, bilgi ve beceriyi yakalayabilmek açısından son derece önemlidir. 

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü laboratuvar tabanlı öğrenmeyi temel almakta, lojistik hizmetler konusunda bilgiye sahip, uluslararası ticari belgelerini tanıyan, ticari işlem sürecinde teslim ve ödeme şekillerini uygulayabilen, tedarik, üretim ve satış süreçlerinde yöneticilik yapabilen, gümrük mevzuatını bilen ve uygulamalarla süreçleri verimli bir şekilde yönetebilen uzmanlar yetiştirmeye odaklanmaktadır. Bu noktadan hareketle Bölümümüz bünyesinde, 1 (Bir) adet Lojistik Laboratuvarı bulunmaktadır. Laboratuvar, pandemi döneminde kurulmuş olup sınırlı kişiye hizmet etmekte ve butik eğitimlere olanak sağlayacak şekilde dizayn edilmiştir. Laboratuvardaki bilgisayarlardan Akınsoft Wolvox ERP programı bulunmaktadır. Söz konusu program, Akınsoft firması tarafından 200 kullanıcıya hizmet edecek şekilde temin edilmiştir.

Laboratuvarın kurumunda maddi/manevi desteğini Bölümüzden esirgemeyen kişi/kurum ve yöneticilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyor ve nice eğitimlere fayda sağlamasını diliyorum...

Söz konusu laboratuvarda verilen/verilecek tüm eğitimleri aşağıdaki linklerden takip edebilirsiniz.

https://ubf.bandirma.edu.tr/tr/utl/Haber/Goster/Akademisyenlerimize-Yonelik AKINSOFT-ERP-Egitimi-Duzenlendi-16571

https://dtlm.bandirma.edu.tr/tr/dtlm/Haber/Goster/Kurumsal-Kaynak-Planlama-ERP-Egitimi-Gerceklestirildi-17206

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Başkanlığı


Fotoğraflar