Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2022

Gösterim: 412

Ücretsiz CyberOps Associate Rozeti ve CISCO Sertifikalı Siber Güvenlik Eğitimi

Cisco & UNX sponsorluğunda. 5 hafta boyunca, toplam 10 saat atölye çalışması ile desteklenecek eğitim 30 Mart 2022 tarihinde başlayacaktır. Katılım ücretsizdir.

Eğitim Başvuru Linki için tıklayınız.

 

Eğitim Hakkında

-Giriş


Nesnelerin İnterneti'nin (IoT) ortaya çıkışı, insanları, günlük hayatta kullandıkları nesneleri birbirine bağlamak için birçok yeni fırsat yarattı. Ayrıca, tehdit aktörlerinin yararlanması için sürekli genişleyen büyük bir saldırı yüzeyini de beraberinde getirdi. Günümüzün kuruluşları, mevcut bilgi teknolojisi (BT) altyapısına birçok yeni cihazı güvenli bir şekilde dahil etmekte zorlanmaktadır. IoT Security, CyberOps, Network güvenliği ve Python dersleri kursiyerleri belirli bir iş bağlamı için IoT güvenlik ortamını temel düzeyde akıllıca tartışmaları ve değerlendirmeleri gereken önemli bilgilerle silahlandırır.


Hedef Kitle


IoT Security; özellikle IoT sistemlerinin güvenlik açığı ve risk değerlendirmesi konusunda bilgi arayanlar için tasarlanmıştır. Hedef öğrenciler, yükseköğretim kurumlarındaki teknoloji derecede olan programlar ve IoT güvenliği hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen BT uzmanları yer alıyor.


Önkoşullar


Bir IoT Security 1.1 öğrencisi aşağıdaki dersleri veya eşdeğerlerini tamamlamış olmalıdır:

• IOT ve Siber Güvenlik Temelleri
• Ağ Oluşturma Temel Bilgileri

Önkoşul derslerine ek olarak, IoT Security 1.1 öğrencileri aşağıdaki beceri ve bilgilere sahip olmalıdır:

• PC ve internet navigasyon becerileri
• Temel Windows ve Linux sistem kavramları
• Temel Ağ kavramları

-Eğitim Açıklaması


Ders, öğrencilerin bu kavramları anlamalarına yardımcı olacak birçok özelliğe sahiptir:


• Etkileşimli etkinlikler, videolar, oyunlar ve sınavlar da dahil olmak üzere multimedya içeriği, çeşitli öğrenme stillerini ele alıyor ve öğrenmeyi teşvik ediyor ve bilgi saklamayı artırıyor.
• Sanal ortamlar gerçek dünyadaki siber güvenlik tehdit senaryolarını simüle eder ve etik korsanlık, güvenlik açığı değerlendirmesi, risk değerlendirmesi ve azaltma teknikleri için fırsatlar yaratır.
• Tüm eğitim uygulamalı olarak yapılacaktır. Laboratuvarlar, öğrencilerin eleştirel düşünme ve karmaşık problem çözme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur.
• Eğitimler de ilk haftanın modül sınavını çözmeyen uygulama eğitimlerine devam edemeyeceklerdir.
• Eğitimin ücretsiz olması nedeniyle haksızlıkları önlemek amacıyla %50 devam ve Final sınavına girme zorunluluğu vardır.
• Bütün katılımcılara sınavda başarılı olmaları kaydıyla IOT Security ve CyberOps Associate yeterlilik sertifikası verilecektir. Ayrıca Finalden 70 ve üstü alan kursiyerler CyberOps Associate rozeti alacaklardır. Rozet sosyal platformda paylaşmak ve belgenizi güvenilen 3. bir kurum tarafından da onaylanması açısından çok değerlidir.

-Kurs Sonu İşlemleri


Bu kurs tamamlandıktan sonra yapılan Final sınavından 70 üstü alan adaylara IoT Security ve CyberOps Associate sertifikası Cisco tarafından düzenlenmektedir.