Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2023

TUBİTAK 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Projesi Yazma Eğitimi

Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Harun YILDIZ tarafından 14:00-18:30 saatleri arasında gerçekleştirilen TUBİTAK 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Projesi Yazma Eğitimi katılımcıların yoğun ilgisiyle geçti. Eğitime Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi (5), İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (7), Sağlık Bilimleri Fakültesi (6), Denizcilik Fakültesi (2), Tıp Fakültesi (1), Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (1), Gönen Meslek Yüksekokulu (1), Bandırma Meslek Yüksekokulu (1) ve KAGEM’den (1) olmak toplamda 25 akademisyen katıldı. Üniversitemiz akademisyenlerinin yurt dışındaki bilim ekosistemine katılması ve uluslararası nitelikli yayınların üretilmesi açısından kritik öneme sahip olan bu eğitimde araştırma projelerinin başarısında yapılması ve yapılmaması gereken hususlara örnek projeler üzerinden dikkat çekildi. Özgün değer ve araştırmanın yurt dışında yapılma gerekçesinin en önemli başarı olduğu belirtildi. Gelecekte bu proje kalemindeki başarıların üniversitemize ve ülkemizin bilim alanındaki rekabetçiliğine katkısının öneminin çizilmesiyle eğitimin kapanışı yapıldı.