Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2022

Gösterim: 388

Bölüm Başkanı Mesajı

Bölüm Başkanımızın Mesajı

Sevgili Öğrenciler,

Değişen ve dönüşen dünyada meslekler de değişim geçirmektedir. Buna bağlı olarak işletmelerin insan kaynağı ihtiyacı da buna göre şekillenmektedir. Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü olarak isimlendirilen bölümümüz de bu ihtiyaçtan doğmuş çok disiplinli bir meslek olarak ortaya çıkmıştır.

Son yıllarda giderek talep gören ve değeri anlaşılan bölümümüz, ülkemizde ilk kurulan bölümlerden olmamasına rağmen, nitelikli akademik kadrosu ile her yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) puanını yükseltmektedir. YKS eşit ağırlık (EA) puan türünde 2021 ve 2022 yılında Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinde en yüksek puanla öğrenci almak bizleri son derece memnun ederken; öğrencilerimizin de donanımlı bir şekilde yetiştirilmesi gerektiğini bilmekteyiz.

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü temel olarak bilişim ve işletme disiplinlerinde doğmuş bir programdır. Kuruluşlarda çalışanların sadece bilişimci veya sadece işletmeci olması talep edilen iş gücünü karşılayamadığından bu iki temel alanı kapsayan yetkinlikte çalışan arayışı ortaya çıkmıştır. Yönetim Bilişim Sistemleri bölümleri de bu ihtiyacı giderecek çalışan yetiştirme misyonunu üstlenmiştir.

Bölümümüzde bilişim alanında; temel programlama, bilgisayar ağları, işletim sistemleri, veri tabanı, internet programcılığı ve işletmelerin ihtiyaç duyacağı programlara ait derslere yer verilmektedir. İşletme alanında ise; işletme, yönetim, davranış bilimleri, muhasebe, pazarlama, finansal yönetim, stratejik yönetim ve insan kaynakları gibi işletmelerde zaten var olan alanlarla ilgili derslere yer verilmektedir. Böylece işletmelerin ihtiyacı olacak temel bilgiler sahip; işletme bilgisi ve aynı zamanda bilişim bilgisiyle donanmış mezunlar verme hedefine yönelik bir eğitim verilmektedir.

Farklı disiplinlerin bir araya getirilmesi, bölümümüzden mezun olan öğrencilerin her türlü işletmede iş bulma yetkinliğine sahip olduğunda çalışma alanları da çok geniş bir yelpazeye sahiptir. İşletmelerde muhasebeden, pazarlamaya kadar birçok alanda çalışma olanağı olduğu gibi yazılım ve bilişim alanında birçok alanda da çalışma olanağına kavuşmaktadırlar.

Son yıllarda çok sayıda Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü açılması mezunlar açısından rekabeti artırırken aynı zamanda akademik eleman ihtiyacını da ortaya çıkarmıştır. Bu ihtiyacı karşılamak amacı ile Yüksek Lisans programımızı başlatmış ve Doktora programı için de çalışmalarımızı hızlandırmış bulunmaktayız. Böylece mezunlarımızın akademik dünyada da yer bulmaları hedefimizi yerine getirmiş olacağız.

Tüm öğrencilerimize başarılar dilerim.

 

Prof. Dr. Abdulkadir ÖZDEMİR

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Başkanı

a.ozdemir@bandirma.edu.tr